BloggProffs

Måndag 2 februari

Ja, vistelsen här nere börjar som sagt lida mot sitt slut. Det har varit fantastiskt skönt med ett kvartal i värmen. Men man vill heller inte få för mycket av det goda. Det ska bli väldigt skönt att komma hem på ett sätt, på andra sätt är det vemodigt att lämna. Men vi går inte från något, vi går till något, som det så fint brukar heta.

Vi kan väl börja summera lite hur det varit här. Till att börja med: vädret (som svensk måste man ju bara kommentera det). Vädret har varit bra (otippat va?). Det var 2-3 lite halvdana veckor kring jul och nyår men i övrigt har det varit bra väder. På tre månader har det varit typ tre regndagar, tre dagar med helt mulet väder och resten sol, eller åtminstone växlande molnighet. 22-24 grader normalt. Behagligt för långvistelse alltså.

Mat är ett annat kärt ämne. Den kanariska maten är godare än vi trodde, och vi har lyckats hitta restauranger som trots att de ligger på Gran Canaria överaskat med perfekt tillagad mat. När det gäller mataffärerna är de inte som hemma. Det finns betydligt mer att önska. Till att börja med är ju halva affären fylld med sprit, och därmed finns det inte så mycket plats kvar för mat. Åtminstone inget vidare utbud. Det går att hitta men det är svårt. Produkter vi saknat är framför allt gräddfil och creme fraiche, man använder dem i fler rätter än man tror.

Vi får fortsätta summerandet imorgon. Nu är det snart dags att lägga sig.

0104.JPG

Iza förbereder sig för kallare väderlek i Sverige.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu