BloggProffs

Måndag 12 januari – Fluga på menyn

Nu börjar norrmännen ett par bungalower bort nästan med namninsamling för att få tillbaka den riktiga värmen som vi inte haft sedan nyår ungefär. De ligger alltid och solar, förutom de senaste 10 dagarna. Nu är det bara de nya holländarna, som vi kallar De Tre Svålarna (alla tre väger säkert 130 kg inkl deras typ 25-åriga dotter) som solar på området. Dock, de har en fördel gentemot alla andra. Just späcket. De fryser ju inte. De ligger halvnakna ute vid poolen även om det är 16 grader, mulet, blåser och det börjar skymma.

Izabella börjar göra framsteg med balans-sinnet. Hon får allt lättare att sitta utan stöd och stå kan hon nästan utan stöd. Hon gillar inte att sitta, men stå har hon gillat att göra sedan ett par månaders ålder. Hon fortsätter också glädjas åt Tyra. Så fort hon ser Tyra, även om Iza är arg för tillfället, blir hon glad. Stor-ler! Nästan gapskratt. Och Tyra blir så glad av Izabellas uppmärksamhet. Det är som vi skrivit tidigare väldigt ömsesidigt. Det är så charmigt att se.

En annan sak, vi har ju sagt till Tyskan att inte mata Tyra med nåt annat än kattmat (ja, vi skrev rätt, det är alltså kattmat tyskan brukar ge vår hund) för vi vill inte att hon ska få i sig massa rester och annat vi inte har koll på. Men nu börjar vi undra om vi dragit ner på maten för mycket. Tobias slog ihjäl en fluga som kröp på benet. Stunden senare gick Tyra förbi och fick syn på den döda flugan på golvet. Och åt upp den. Antagligen såg den färsk ut…

032.JPG

Med päls (eller späck) är det till och med skönt att ligga i skuggan.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu