BloggProffs

Onsdag 7 januari – Kallt som Polen

Kylan håller i sig. Det var långtröja hela dagen nästan utom vid några få tillfällen när solen värmde skönt. Shortsen var i och för sig på som vanligt men rackarns vad kallt det blivit. I skuggan drar det ordentligt. De ”bofasta” säsongarna klagar och har satt på sig sina jackor! Det är mest enveckas-turisterna som ligger i stolstolarna nu (och badar länge och väl, både i hav och pool!). Vi andra väntar. Snart kommer värmen tillbaka. Frågan är om det tar en, två, tre dagar eller i värsta fall ytterligare lite tid.

Idag var vi också till Tyras favoritställe. Veterinären. Hemma i Sverige fick hon massa godis i samband med Rabies-sprutorna och hon visste exakt vilket kvarter i Vasastan som veterinären höll till. Redan flera kvarter därifrån gick hon med bestämda steg åt det hållet. Eftersom vi inte alltid skulle gå till veterinären när vi gick i dessa områden kunde det bli rejäl dragkamp i vissa korsningar. Samma sak är det här! Hon vet EXAKT vilket hörn veterinären håller till. Det var ju där hon fick sina leksaker och ben senast. Men idag blev det inget sånt, vi var där för att avmaska henne mot dvärgbandmask och få påfyllnad för dropparna man ger i hennes nacke mot bl a hjärtmask. Veterinären frågade om hon varför hon var så himla glad. Vi förklarade att hon älskar veterinärer…

I butikerna var det rena polska högtiden, dvs låååånga köer för att köpa lite bröd. Eftersom allt var stängt igår så hade alla handlat allt som fanns i hyllorna, tömt bröd-diskarna och allt annat. Det var bara till att köpa det som fanns kvar och se glad ut att man fick nåt med sig hem.

087.JPG

Men lägg av asså, vaddå Polen?! Jag håller på Sverige! (och tack Pineberry för supportertröjan).

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu