BloggProffs

Fredag 26 december – kranvattnets värde

Dagen började tidigt. Rättare sagt 01.15 av att Tyra gnällde försiktigt och låg vid dörren. Tobias vaknade av det och Tyra är inte den som väsnas. Inte nu heller men det försiktiga gnyendet som ändå var så försiktigt att hon inte ville väcka oss skvallrade om att nåt var på tok. Mycket riktigt, Tyra var dålig i magen. Kanske allt hon fått från tyskan. Hon låter ju Tyra äta allt från hennes kylskåp. Imorse var det t ex ca 300 gram (vårt ögonmått) köttfärs på burk som gått ut som Tyra fick, plus några utgångna wienerlängder. Vi får lite lätt panik för hur mycket vi måste gå med henne för att hon inte ska se ut som en tunna när vi kommer hem. Vi har ändå dragit ner hennes morgonmål och kvällsmål från 3 till 2 dl. Hur mycket mer kan vi dra ner? Snart får hon bara vatten till frukost och middag…

I övrigt låg vi vid poolen idag också. Börjar avveka böcker på allvar nu. Vid lunch kom vi på att vi måste köpa vatten igen, så det blev till att skena upp till affärn i vanlig ordning. Detta vattenkånkande. Man börjar uppskatta vårt vatten hemma! Tänk att vi har bätte vatten i kranen än det man köper på flaska här! Det finns fortfarande tokstollar som köper vatten hemma, men det är faktiskt idiotiskt om man frågar oss. Det har vi tyckt även tidigare. Men tillbaka till det här vattnet här nere. Vi förbrukar alltså 6-7 liter vatten per dag. Det kanske inte låter så mycket men om man inte är sugen på att springa till affären varje dag eller flera gånger om dagen så blir det rätt mycket. De största flaskorna är på 8 liter och väger således ca 8 kg. Vi brukar köpa 2-3 st när vi handlar. Det är i runda svängar 20 kg att bära på bara med vattnet. Sen köper man juice, öl och andra matvaror också. Det blir tungt. Nej, oj vad ni ska vara glada nästa gång ni sätter på kranen där hemma och få suveränt dricksvatten utan att behöva bära hem det. Dessutom betalar man, som villaägare i Sverige, 25 kr per 1000/liter. Här betalar man 1500-2000 kr för samma mängd. Och då får man släpa hem det också. Tänk på det! Uppskatta det!

Ännu mer vatten. Vi har upptäckt att tvättmaskinen sköljer dåligt, och med en liten prinsessa med ömtålig hy är man extra orolig att för mycket tvättmedel ska vara kvar i tyget. Dessutom sitter ju Iza och suger på tröjor och sånt hela tiden. Tänk om hon får i sig massa kemikalier? Nej, nu har vi börjat att köra varje tvätt två gånger men andra gången utan tvättmedel, så det bör nog vara ordentligt ursköljt nu. Men det tar tid, tvättmaskinerna går på 220 här nere så en maskin tar 2-3 timmar plus omtvätt med snabbprogram på 1-2 timmar…

Och när det gäller vatten i fryst form så ser vi på tv att man på spanska fastlandet fått en ordentligt vit jul. Hoppas ni fick det hemma också. Skillanden är att man här/där inte har vinterdäck. Det är snökedjor på bilarna som gäller när det blir halt. Ser jobbigt ut, men å andra sidan är det inte många dagar kanske.

025.JPG

En bild på Izabella är aldrig fel, det tycker åtminstone vi.

2 Kommentarer till “Fredag 26 december – kranvattnets värde”

  1. Barbro Ökvist Säger:

    Hej!
    Kul att läsa er dagbok och se alla bilder. Och vilken prinsessa ni har i familjen!

    Vi har firat jul som vanligt på Hagen, i år hade vi ovanligt roligt med Hans och Uffe som deltagare i familjespelen. Tänkte skicka några kort men hittade inte någon e-postadress. Så skicka mig mail-adressen (Agneta har min adress).

    God fortsättning och sköt om Er!
    Barbro

  2. Helena Säger:

    Hej på er!

    Hoppas att julen har varit bra, trots avsaknaden av mörkret o slasket härhemma! :-) Jag är inte alls avundsjuk på er som sitter där i värmen o svettas o frå dricka en massa kalla öl vid poolen….
    Saknar er härhemma!
    Ge Tyra en stor kram från extramatte ett! :-)
    Gott Nytt År!
    Kramar från Helena

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu