BloggProffs

Söndag 21 december – sand i luften

Idag har det varit disigt. Men det är egentligen inte disigt utan luften är fylld av sand från Afrika. Det blåser ganska ordentligt och då hänger den med över vattnet. Man märker att det blir ett fint lager med sand på bord, stolar m.m. Inte läge att tvätta och hänga ut kläderna på tork alltså. Fick höra av en som jobbar här nere att det var rejält mycket värre för tre år sedan. Då var det varma vindar som tog med sig enorma mängder sand. Sikten vara bara ca 10 meter och temperaturen blev nästan 50 grader när det var som värst. På alla bilar låg det 4-5 cm sand och alla satt inomhus och väntade ut det hela. Dagens sand var dock alltså inte i närheten av det. Vinden verkar nu ha avtagit så imorgon är det nog som vanligt igen.

När det gäller solandet så solar vi sakta, ifall det är någon som tycker att vi är bleka för att ha varit här nere snart fem veckor. Många enveckas-turister är faktiskt brunare men så ligger de och pressar hela dagarna också. Vi tar det lugnt med det. Skulle man köra det stuket i flera månader kommer man väl hem med ox-hud med rynkor djupa som kratrar. Nej, lite lagom sommarfärg räcker bra. Man vill ju inte tröttna på solen heller. Känns lite 80-tal att vara pepparkaksbrun också, gör det inte det?

Av tyskan bredvid har vi fått låna massor med julsaker. Granen berättade vi om tidigare, men sen har vi fått diverse ljus-slingor, rosetter, glitter m.m så nu tillhör vår bungalow de mest utsmyckade. Blinkar och lyser rejält på kvällen. Lite billigt kan man ju tycka kanske, men det bidrar till lite julstämning i alla fall. Som tack fick hon smaka lite pepparkakor igår.

049.JPG

Bungalowen lite mer utsmyckad. I verkligheten blinkar det och har sig.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu