BloggProffs

Torsdag 18 december – VAF (vård av fru)

Idag har inte varit nån rolig dag. Så är det ibland, även om man är utomlands. Therese har fått nån typ av mjölkstockning som troligen utvecklats till bröstinflammation. Hon har haft runt 39 graders feber sedan igår kväll. På eftermiddagen bestämde vi därför oss för att gå till läkaren. Hon fick penicillin utskrivet. Hon sa till doktorn att hon ammade och han ringde till någon som kunde amningsproblem bättre än honom så vi får väl lita på att antibiotikan är ok även för Izabella. Vi har googlat och försökt hitta nåt men det är svårt. Medicinen finns inte på Fass och det är svårt att hitta nån annan sajt där man förstår vad som står. Medicinen heter i alla fall Britapren 500 mg med aktiva ämnet som på spanska heter Ampicilina men som också verkar heta Trihidrato/Trihydrate. Man blir ju alltid lite orolig men man får väl lita på läkaren? Vi är så observanta vi kan i alla fall. Kanske blir en orolig natt?

Tobias fick med andra ord ta förmiddagsrundan med Tyra och Iza själv. Solen lyste med sin frånvaro för en gångs skull större delen av promenaden. Ingen vidare dag på något sätt. Lite deppigt men man får väl hoppas på en bättre morgondag.

Inga bilder har vi tagit idag heller. Så det får bli en arkiv-bild från tidigare i veckan.

stora_kameran_2_004.JPG

Bild från tidigare i veckan när Therese mådde bra. En bild som fotografen är ganska nöjd med.

2 Kommentarer till “Torsdag 18 december – VAF (vård av fru)”

  1. Karin Säger:

    Hej familjen.

    Vad härligt ni ser ut att ha det, skönt med sol och värme. Här hemma är det grått och regnigt., tristus:( Men dem som vet säger att det ska bli nollgradigt till jul, hoppas hoppas hoppas. Jag ska hem till syster och fira med barnen:) Har inte köpt en julklapp än men det hinns väl med……
    Önskar er en riktigt GOD JUL. Såg att ni varit på ikea och bunkrat upp, bra!

    P.S Vad trist att du blivit så dålig Therese, hoppas på snar bättring ( kan också lugnt säga att antibiotikan du fick används även i svenska sjukvården men då som Doctacillin )
    D.S

    Stora kramar Karin L.

  2. canaryisland Säger:

    Tackar för informationen sjuksköterska Karin! Nu har vi googlat och är inlästa på vad som kan hända. Det är inte lätt med spanskan…

    God Jul önskar vi dig och hälsa övriga familjen och Anna.

    Kramar T x 3 & I

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu