BloggProffs

Söndag 14 december – Las Palmas

Direkt efter frukost bar det av till öns huvudstad Las Palmas. Det är lite som Barcelona på sitt sätt, både strand och storstad i ett. Dock var det inte mycket till strandväder där idag. Gran Canaria kallas i många sammanhang för en minikontinent eftersom vädret skiljer sig så pass mycket åt mellan öns olika delar. Las Palmas är i alla fall den kalla och molnigare delen medan Puerto Rico på södra delen av ön är den soligaste och varmaste. Idag kändes det som om det skiljde 10 grader. Där gick folk i jackor och här i PR i bikini. Ändå är det bara 45 minuter bort med bil.

Tyvärr valde vi att åka en söndag. Det var inte så himla mycket som var öppet. Det hade man väl i och för sig kunnat gissa sig till men ändå. Vi tror inte vi fick en rättvis bild av Las Palmas. Den får nog en andra chans nån gång framöver. Läste faktiskt på dn.se om Las Palmas när vi kom hem därifrån. De hade gjort ett resereportage om staden just idag. Vilket sammanträffande!

Shoppingmässigt ligger vi ju normalt lågt under tiden vi är här nere. Det är bara Izabella som får handla, och det blev tre set med tröjor/byxor till henne. Alltid något.

Det blev en tur in på IKEA även den här gången. Vi var tvungna att ladda lite julmat inför julafton. Nu har vi ordentligt med sill, knäckebröd, gravad lax, prinskorvar, pepparkakor och Abbas svarta rom att ha på ägghalvorna. Börjar längta till det är dags att hugga in!

Tillbaka i PR blev det en promenad med Tyra i den varma eftermiddagssolen ner till hamnen. Inga nya segelbåtar idag…

0311.JPG

Närbild på en shoppande prinsessa

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu