BloggProffs

Fredag den 12 december – lunch i bergsby

Idag var det dags att utnyttja AMEX-poängen igen. 75 000 poäng för 3 nya friska dagars hyra. Även denna gång hyrde vi en kategori ”B” bil. Men nu var den riktigt liten och B. En VW Polo. Det var på millimetern som barnvagnen gick in i bakluckan. Och när vi efter 5 minuter väl fått in den där var bakluckan proppfull. Inte en pinal till hade gått in. Och vi som skulle storhandla på vägen hem…

Vi åkte upp till byn Fataga som ligger ca 45 minuters bilväg rakt upp i bergen från Maspalomas. Fataga är en härlig, isolerad by som passar perfekt på vykort. Byn är från 1400-talet och alla husen är vitkalkade och gatorna är som gamla stan – smala och trånga med nån typ av spansk kullersten. Där stannade vi och åt en trevlig lunch med utsikt över bergen. Maten bestod av den kanariska motsvarigheten till vår pyttipanna.

Uppe i byn stannade vi även på en av de lokala vingårdarna och fick en rundvandring hur de producerade sitt vin. Köpte ett par flaskor, bland annat ett sött vin som påminner om sauternvin. Perfekt till någon efterrätt!

Trots den lilla bilen storhandlade vi på vägen hem. Oj, vad trångt det blev, men allt går om man vill. Däremot kändes det som om bilen skulle säcka ihop av vikten. På motorvägen hem maxade den också 100 km/h. Helt ärligt alltså, med plattan i botten. En riktig moppemotor i den där. (Självklart mammor, vi skulle ju inte åka fortare än 110 även om det gick men nu kom vi alltså inte upp i det ens).

0472.JPG

En gata i byn Fataga i lugnet av siestan.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu