BloggProffs

Torsdag 27 november – stolt

Vi börjar nog komma ner i varv ganska ordentligt nu. Har inte så mycket att fixa med som vi hade de första dagarna. Therese har varit lite småhängig idag men det är ingen större fara. Hela familjen tog en tupplur efter lunch.

Izabella charmar allt och alla. När pappa gick till köpcentret under dagen med lillan hängande på magen hördes kommentarer som ”åh kolla den där!” eller ”åh gud så söt” på diverse språk och till och med gamla farbröder som satt på bänkarna började le när de såg henne. Bara på den rundan hände det säkert 20-30 ggr. Man får väl i alla fall anta att det var hon som gladde så många och att det inte var pappan… Han kunde i alla fall inte hjälpa att han blev rejält stolt och tog ett extra varv…

Izabella har också förstått det här med att äta mat nu och inte bara äta/dricka mjölk. Hon vill få varje sked serverad i högt tempo och uttrycker sitt missnöje om det går för långsamt.

När det gäller vår egen mat funderar vi lite på att köpa en hel serrano-skinka, alltså en med klövar och hela kittet. De säljer dem på extrapris just nu och det vore gott med en hel rackare. Frågan är om det blir för mycket av det goda. Vi är också lite fundersamma på hur man ska förvara dem? De går ju inte in i kylen direkt. Den är väl typ 1 meter lång med ben och stor som en halv labrador, om man nu får göra den jämförelsen. Vet inte vad kilopriset blir när man räknar bort benen, men den kostar 50 euro.

Till sist det här med vädret igen. De spanska tv-kanalerna visar hela kvällarna hur halvmeter djup snö täcker uteserveringarna på spanska fastlandet och bilar som måste skottas fram. Det är byar som aldrig fått snö förut som nu fått sin första snö någonsin. Det verkar vara en riktigt stor grej det här för spanjorerna. Snöar nästan ända ner till Costa del sol. Hade för mig att de lovade varmare väder med den där växthuseffekten… Däremot ingen snö här i alla fall, men ganska mulet idag.

En kommentar till “Torsdag 27 november – stolt”

  1. Louise Säger:

    Men ni kan ju inte ha en halv labrador i frysen, kanske ska hålla er till den vacumförpackade varianten :) .

    Vad roligt att läsa er blogg! Kan man drömma sig bort lite från snöslasket här hemma. Ni verkar leva i en riktig drömtillvaro! På jobbet är det lite halvkaos som vanligt, Caj stackarn, har fått hoppat in när jag egentligen behöver ”Tobbe-hjälp”. Jag antar att du följer Fredriks blogg med spänning…

    Ha det nu så skönt! Vi hörs! Klappa Tyra från mig!

    //Louise Hagsten

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu